Facebook Twitter Gplus RSS
formats

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ХИРУРГЕ

Скупштина Српског лекарског друштва (СЛД) одржана 3.11.2017. године једногласно је донела одлуку да се организује потписивање молбе Влади и Народној скупштини Републике Србије да се у Измене и допуне  Закона о враћању имовине и обештећењу унесе експлицитна одредба да се “национализована имовина врати и удружењима која су у континуитету постојала и пре и после национализације и која постоје и данас“, чиме би се стекли услови да се Српском лекарском друштву врати национализована имовина а пре свега “Дом Српског лекарског друштва. Задужбина др Стевана Милосављевића, првог Србина начелника санитета“ у улици Краљице Наталије 1-3 у Београду.

Молимо све лекаре и стоматологе, запослене и у државним и у приватним здравственим установама, незапослене лекаре и стоматологе, пензионисане лекаре и стоматологе без обзира да ли су или нису  чланови СЛД да ову молбу што је могуће пре потпишу.

Потписивање се може обавити у свим подружницама и секцијама СЛД,   а у Београду и у СЛД, у улици Џорџа Вашингтона 19 а у Новом Саду у Друштву лекара Војводине СЛД у улици Васе Стајића 9.

Напомињемо да се молба може потписати САМО ЈЕДАН ПУТ, што значи да лекари и стоматолози који молбу потпишу на неком од поменутих места исту не смеју потписивати на другим местима, јер би дупло потписивање могло угрозити целу акцију.

Лекари и стоматолози који из здравствених разлога не могу доћи у подружнице или секције могу се телефоном јавити руководиоцима подружница да би их неко посетио ради потписа.

Очекујемо да најмање 30.000 лекара и стоматолога потпише ову молбу.

Ова акција је од животне важности за Српско лекарско друштво, које је више од 145 година на сопствену иницијативу и о своме трошку, без помоћи државе обављало и обавља послове од немерљиве користи за нашу медицинску науку, цивилну и војну задравстевну службу, за наш народ и за нашу државу.

Притом је сву национализовану имовину,  укључујући и поменути Дом, Друштво стекло искључиво завештањем лекара и лекарских породица без и најмање помоћи државе. Зато, у овој акцији ни један лекар и стоматолог наше земље не би смео изостати.

У прилогу су остали документи релеватни за ово питанје (клик на линк). PREDSEDNICI SEKIJA I PODRUŽNICA     ПРЕДЛОГ   Иницијатива 2-1

Home Dešavanja ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ХИРУРГЕ
Made by
© 2012 Hirurška Sekcija Lekarskog Društva Srbije. Sva prava zadržana. Surgical Section of Serbian Medical Society. All rights reserved.